Ed Muylkens

Luyksgestel is een fantastisch dorp en dat willen we graag zo houden. Daarom ben ik in 2007 bestuurslid geworden van de Dorpsraad. Daarbij komt de ervaring uit het bedrijfsleven goed van pas.

Ik heb me er steeds voor ingezet om de Dorpsraad organisatorisch zo goed mogelijk te laten lopen en dat ook uit te dragen. Met als uitgangspunt dat de leefbaarheid voor het dorp als geheel centraal staat en prevaleert boven individueel belang.

Vooral de eerste jaren dat ik in de Dorpsraad zat waren interessante en druk. Veel werk werd verzet tijdens de Dorpsraadpleging in 2008 en met het opstellen van de iDop plannen in 2009. Veel werk dat heel nuttig bleek om de leefbaarheid van het dorp te vergroten.

In het dagelijks leven run ik het bedrijf EMCS IT Services dat Managed Privacy & Security diensten levert aan het MKB. Internetcriminelen voeren steeds vaker geslaagde aanvallen uit op grote en kleine bedrijven en halen daarmee regelmatig de voorpagina’s. Het bestrijden daarvan zie ik ook als een vorm van verbeteren van de leefbaarheid.

In de periode 2015 – 2019 zal ik mij met name inzetten om de communicatie tussen de bewoners en de Dorpsraad verder te verbeteren. Zo kunnen via de website voorstellen worden gepubliceerd om de leefbaarheid te verbeteren die vervolgens door inwoners van commentaar kunnen worden voorzien.